Imprejurimi

Atracţii turistice din împrejurimile Moeciului de Sus

Brașov

Brașov este cel mai apropiat oraș de Moeciu de Sus, la€“ 35 km distanță, și este unul din cele mai mari și frumoase orașe din țară. Puncte de atracție: centrul vechi medieval, Biserica Neagră (sec XIV), Piața Sfatului, strada Sforii (sec XVII), Prima Scoală Românească (sec XV), Biserica Sf. Nicolae (sec. XIII), Poarta Schei (sec XIX), Poarta Sf. Ecaterina (sec XVI), muntele Tâmpa și telecabina ce urcă până pe vârful acestuia, Catedrala Ortodoxă și bineînțeles, strada Republicii- cale pietonală cu terase, magazine, restaurante, baruri și cafenele.

Castelul Bran

Situat la 12 km de Moeciu de Sus, Branul este cunoscut în principal pentru faimosul castel al contelui Dracula. Alte puncte de atracție sunt: Muzeul Etnografic ce constă din 16 case construite în diferite stiluri tradiționale din zona Branului, capela care a adăpostit inima reginei Maria, Castelul Groazei și pârtia de ski Zănoaga.


Sighisoara

La 150 km se află Sighișoara, cel mai bine conservat oraș medieval din România și locul unde în 1431 s-a născut Vlad Dracul.

Centrul orașului medieval Sighișoara este listat din anul 1999 în patrimoniul cultural mondial UNESCO, fiind protejat ca atare.

Sinaia

Sinaia se află pe Valea Prahovei, de cealaltă parte a Bucegilor, la aproximativ 60 km distanță de Moeciu de Sus. Atracția principală este Castelul Peleș, veche reședință a monarhiei românești, aparte de masivul Bucegi și de Mănăstirea Sinaia, construită în 1695.



Râșnov

Râșnov se află la o distanță de 20 km de Moeciu de Sus. Principala atracție este Cetatea Râșnov, care este cea mai mare cetate țărănească din sud-estul Transilvaniei și a fost ridicată în secolul XV, însă se mai pot vizita in Râșnov: Peștera Valea Cetății, unde datorită acusticii impresionante, în fiecare sambătă se organizează concerte de muzică clasică, și Cheile Râșnovei, vestite pentru posibilitatea de a practica sporturi în aer liber: bungee jumping, mountain biking, drumeții.


Cascada "La Chișătoare"

La 3 km de centru Moeciului de Sus, se află rezervația bio-geologică La Chișătoare, pe drumul ce unește Moeciu de Jos cu Moeciu de Sus. Pe malul pârâului Turcu țâșnesc din perete 2 fire de apă care se revarsă în cascade de 5-10 m. Iarna gerul îngheață cascadele transformându-le într-un peisaj spectacular.





Fundata

La 3 km de centru Moeciului de Sus, se află rezervația bio-geologică La Chișătoare, pe drumul ce unește Moeciu de Jos cu Moeciu de Sus. Pe malul pârâului Turcu țâșnesc din perete 2 fire de apă care se revarsă în cascade de 5-10 m. Iarna gerul îngheață cascadele transformându-le într-un peisaj spectacular.

Dâmbovicioara

Dâmbovicioara este un sat din judeţul Argeş, aflat la vecinătatea cu judeţul Braşov, la aproximativ 32 km de Moeciu de Sus. Din capătul satului pornesc Cheile Dâmbovicioarei, unice prin sălbăticia peisajului, care se pot străbate atât cu maşina, cât şi la pas. Cheile Dâmbovicioarei sunt deasemenea culoarul de trecere spre Peştera Dâmbovicioara, peşteră caldă, cu 10 -12 C, străbătută de un uşor curent de aer, formată în calcare de vârstă jurasică.

Zărnești

Wolf Park Adventure - Parcul de Aventură Zărneşti. Aflat la ieşirea din Zărneşti spre Poiana Mărului, parcul cuprinde 4 trasee de dificultate progresivă şi 6 tiroliene. De-a lungul traseelor sunt amenajate panouri informative prezentând flora şi fauna zonei şi importanţa naturii în viaţa omului.

Rezervaţia de urşi Libearty Bear Sanctuary, ce se află pe drumul ce leagă Râşnov de Zărneşti a fost deschisă publicului în mai 2014. Proiectul a fost început în 2005 şi de-a lungul timpului a ajuns să fie una din cele mai mari rezervaţii de urşi din Europa. Pe o suprafaţă de 30 de hectare împădurite se adăpostesc 78 de urşi salvaţi din medii nesănătoase, ce acum duc o viaţă fericită.


Parcul Natural Bucegi


La o distanță de 5 km de centrul Moeciului de Sus se găsește una dintre rezervațiile naturale cele mai importante din România: Parcul Natural Bucegi. Acesta oferă numeroase posibilități de petrecere a timpului în natură. În pădurile de brad ce înconjoară muntele, încă se adăpostesc câteva specii de animale sălbatice importante: urs, lup, vulpe, linx, mistreț, capră neagră.

In Parcul Natural Bucegi este interzis accesul cu mijloace motorizate.